Látványosságok az Egyenlítő mentén: Kolumbia, Ecuador, Galapagos

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 193802
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Ecuador, Kolumbia
Város: Bogota, Cartagena, Guayaquil, Quito, Riobamba

Szállás / program részletes leírása



Az út áttekintése
·  A két főváros: Bogota és Quito fő látványosságai
·  Galapagos védett állat- és növényvilága
·  Állhatunk egyszerre a déli és északi féltekén
·  Közel 6000 m magas vulkánok Ecuadorban

"Kolumbia és Ecuador pazar kulturális látnivalóit is felülmúlja az a hihetelen érzés, amikor ott áll az ember az Egyenlítő vonalán."

 

1. NAP: BUDAPEST – BOGOTA
Reggeli indulás Budapestről. Átszállással utazás Kolumbia fővá­rosába, Bogotába. Érkezés, majd transzfer a szállodába. Szállás elfoglalása után vacsoráig szabadprogram.

2. NAP: BOGOTA
Első állomásunk a Bogota szívében lévő híres piac. Aki szeretne, bele is kóstolhat a helyi specialitásokba. Majd 3.048 m magasra megyünk fel, ahonnan lepillantunk Bogota zsúfolt városára. Ezt követően ellátogatunk La Candelariaba, a történelmi belvá­rosba. A barokk épületek között sétálva érjük el a Simon Bolivar főteret. Megtekintjük az Arany majd a Botero Múzeumot, ame­lyekben aranytárgyakat, illetve a híres kolumbiai festő és szob­rász műveit láthatjuk. Szállás Bogotában.

3. NAP: BOGOTA – CARTAGENA
Repülés Cartagenába. A várost 1533-ban alapította a spanyol Pedro de Heredia. Cartagenaban cseréltek gazdát hosszú ideig a termények és rabszolgák mivel ez volt a régió legfontosabb kikötője. Manapság Cartagena óvárosa és a vár környéke egy gyöngyszem, Világörökség. A város körüli tengerparti szállodák sokasága pedig mutatja, hogy a terület népszerű nyaralóhely is.

4. NAP: CARTAGENA
Reggeli után elsőként a La Popa monostort látogatjuk meg, amely a város legmagasabb hegyén fekszik. Innen élvezhetjük a városra és az öbölre nyíló lenyűgöző panorámát. Ezután utunk Fort San Felipébe vezet, és a város hatalmas erődjét nézzük meg. Innen a gyarmati óvárosába érkezünk, ahol a pompás palotákat, szűk siká­torokat csodálhatjuk. A városnézés végén a Jezsuita templomot és a San Pedro Claver monostort keressük fel, majd szabadprogram.

5. NAP: CARTAGENA – BOGOTA – QUITO
Menetrend függvényében, de várhatóan a déli órákban utazás Cartagenaból bogotai átszállással Ecuador fővárosába, Quitóba. Transzfer a szállodába.

6. NAP: QUITO
Ma a 2.850 méter magasan fekvő főváros felfedezésére indu­lunk. Quito csupán 22 kilométerre fekszik az Egyenlítő vonalá­tól. Hegyvonulatok övezik a várost körös-körül. Quito egyedülálló koloniális kincsekkel rendelkezik, méltán Világörökség. Városnézésünk során láthatjuk a Függetlenség teret, az Elnöki és a Püspöki Palotával. Itt található Quito legnagyobb katedrá­lisa, valamint a híres La Compania (az Aranytemplom), amely talán a legszebb barokk templom Dél-Amerikában. Délután az Egyenlítő-vonal Emlékműhöz megyünk, amelyet a „Világ Közepének” is neveznek. Itt valóban átélhetjük azt a nem min­dennapi élményt, hogy egyszerre állunk Földünk északi és a déli féltekéjén. Lesz lehetőség az emlékmű mellett az Etnográfiai Múzeum megtekintésére is.

7. NAP: QUITO – RIOBAMBA
Reggeli után a híres Cotopaxi Nemzeti Parkba indulunk, amely Ecuador legismertebb természetvédelmi területe. A Cotopaxi vulkán, hófödte, 5.987 m magas csúcsával Ecuador második leg­magasabb hegye, és a legnagyobb a működő vulkánok között. Délután folytatjuk utunkat Riobamba városába, amely Chimborazo provinciájának fővárosa. Itt rengeteg bennszülött közösség él a mai napig. Szállásunkról a tájra elképesztő látvány tárul.

8. NAP: RIOBAMBA – CUENCA
Kora reggel Alausí városába megyünk, ahol felszállunk a híres „Ördög Orra” vonatra és egy lélegzetelállító utazásra indu­lunk az Andok vonulatai közé. Káprázatos a látvány. Ezt köve­tően egy kb. 2 órás utazással Cuenca városába érünk. Útközben megállunk Ingapirca romjainál. A 3.100 m magasan lévő inka emlékek között sétálva láthatjuk, hogy hol éltek az őslakosok, milyen szertartásaik és rituáléik voltak. Szállás Cuencaban.

9. NAP: CUENCA – GUAYAQUIL
Ezen a napon városnézés Ecuador harmadik legnagyobb város­ában, Cuenca-ban. Sokak szerint Cuenca az ország legszebb városa, igazi művészeti központ, amely az ezüst és az arany tár­gyak készítésének központja. Cuenca is Világörökség. Láthatjuk a történelmi épületeket a Tomebamba folyó mentén, a „Todos los Santos” romjait, a főteret a régi és az új katedrálissal és bete­kintést nyerhetünk egy Panama-kalap gyárba. Ezután Ecuador legnagyobb városába, Guayaquil-be indulunk, amely az ország fontos gazdasági és kereskedelmi központja. Elfoglaljuk szállá­sunkat, majd gyalogos séta a központban.

10. NAP: GUAYAQUIL – GALAPAGOS
Reggel transzfer a repülőtérre és elutazás a Galapagos-szigetekre. Transzfer Santa Cruz szigetre. Szállás elfogla­lása. Ezt követően, délután a Darwin Intézet felkeresése, ahol beszámolnak az ott folyó természetvédelemről, ahol láthatunk védett, különleges madarakat, sok fajta teknőst és egyéb álla­tot. (3 éjszaka). Vacsora.

11. NAP: GALAPAGOSON SZIGETLÁTOGATÁS HAJÓVAL
Galapagoson 3 nagyobb sziget van (Északi-Seymour, Plazas, Bartolomé), ebből egyik nap az egyik másik nap egy másik szi­getet mutatnak meg. Hogy melyiket, az akkor derül ki, amikor megérkezik a csoport. Szigeteken iguánák, fókák, madárkoló­niák, rákok, óriásteknősök és sok egyéb állat él. Szakértő veze­tővel megyünk körbe a szigeten. Galapagoson (2 napon) ebéd és vacsora is lesz.

12. NAP: GALAPAGOSON SZIGETLÁTOGATÁS HAJÓVAL
Ezen a napon egy másik sziget flóráját és faunáját ismerjük meg. Mivel vulkánikus mindegyik sziget a felszín is különleges és érdekes a vegetáció is. Ezek a szigetek a világ egyik legfél­tettebb és legjobban óvott természeti területei. Erről magunk is meggyőződhetünk.

13. NAP: GALAPAGOS – ECUADOR – REPÜLÉS
Visszarepülés a Guayaquilbe, majd átszállással Európába. Éjszaka a repülőn.

14. NAP: EURÓPA – BUDAPEST
Európai átszállással utazás Budapestre. Érkezés a délutáni órákban.

 

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!

Oltásokkal kapcsolatos információkat az Általános Oltóközpont weboldalán talál.

A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 14 főben maximáljuk.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- A teljes alapprogramot
- Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
- Ellátást: 12 reggeli
- Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
- Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
- Egy kézipoggyászt
- Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
- Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
- Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
- Belépőjegyek


Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- fakultatív vacsora felár,
- foglalási díj,
- belépési illeték,
- útlemondási biztosítás a repülőjegyre + illetékekre
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,

Helyben fizetendő:
- borravaló.

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak