Vietnam – Laosz – Kambodzsa

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 211782
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Kambodzsa, Laosz, Vietnám
Város: Angkor, Hanoi, Hué, Saigon

Szállás / program részletes leírása



Utazás: Budapest – Saigon, Phnom Penh – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjáraton, valamint helyi repülőjáratokkal. A körutazáson légkondicionált autóbuszokkal és hajóval.

Elhelyezés: helyi középkategóriás kategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / fürdőszobás szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora programoktól függően).

Program

1. nap: Budapest – Saigon
Repülés Budapestről átszállással Saigonba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Saigon
Érkezés SAIGON-ba (Ho Chi Minh Város) koradélután. Kirándulás az alagútrendszeréről híres egykori gerillabázishoz, a Cu Chi alagutakhoz. Megtekintjük a vietkongok által készített leleményes csapdákat, filmvetítést láthatunk továbbá az amerikai katonai bázis alá épített kiterjedt alagút rendszerről. Vacsora és szállás Saigon-ban.

3. nap: Saigon
Egész napos városnézés Vietnam legnagyobb városában, SAIGON-ban: Notre Dame katedrális, városháza, főposta épülete, Újraegyesítési palota, Háborús emlékek múzeuma. Napközben ebéd, majd a Thien Hau Pagoda, kínai negyed, Binh Tay piac. Szállás Saigonban.

4. nap: Mekong-delta – Ben Tre – Saigon
Egész napos kirándulás a Mekong folyó torkolatához. Ez a vidék Vietnám „éléskamrája”. Az innen származó rizs, egzotikus gyümölcsök, méz stb. látja el az ország nagy részét. Úticélunk a Mekong folyó deltái közt elterülő, festői BEN TRE. Érkezésünk után motorcsónakkal tekintjük meg a folyó és környékének gazdag élővilágát, a helyi téglaégetők praktikáit, kikötünk egy-két szigeten, kézműves falvakba látogatunk. A helyi specialitásokban gazdag ebédet követően utunkat az elbűvölően zöldellő rizs- és zöldségföldekre folytatjuk a csatornákon hajókázva. Szállás Saigonban.

5. nap: Danang – My Son – Hoi An
Délelőtt repülés Saigonból Danang-ba, majd utazás tovább autóbusszal MY SON-ba, ebéd útközben. A város méltán érdemelte ki a Világörökség kitüntetést, kivételes példája a hindu építészet dél-kelet ázsiai hatásának. A csampa dinasztia idején fontos vallás központ is volt. Továbbutazás autóbusszal Hoi An-ba. Szállás Hoi An-ban.

6. nap: Hoi An – Hue
HOI AN ősi települése felkerült a Világörökség listára, Danangtól délre található festői szépségű városka. Megtekintjük a település legősibb pagodáját, Chua Chuc Thanh-t, az évszázados kereskedőlakokat, a 400 éves fedett japán hidat. Ebéd, majd továbbutazás HUE-ba. Látogatás a Dong Ba piacon. Szállás Hue-ban.

7. nap: Hue
Az egész napos városnézés hajókirándulással indul a Parfüm-folyón. Látogatás a Hét Történet (Thien Mu) pagodához, majd Minh Mang sírjához. Az egykori Császárváros a pekingi Tiltott város mintájára épült: Ngo Mon kapu, Thai Hoa palota, Mandarinok Csarnoka, Tiltott bíbor város (a császár személyes birodalma), Tu Duc uralkodó sírja. Ebéd napközben, szállás Hue-ban.

8. nap: Hue – Hanoi
Délelőtt repülés a vietnami fővárosba, HANOI-ba. Megismerkedünk Ázsia egyik legkellemesebbnek tartott városával, mely tavairól, árnyékos sugárútjairól és közparkjairól híres: Ho Si Mihn Mauzóleum, Egypilléres Pagoda, operaház, a neogótikus Szent József katedrális, Irodalom Temploma, a város szívében lévő Hoan Kiem-tó. Vacsora és szállás Hanoi-ban.

9. nap: Halong-öböl
Az egész napot a HALONG-öbölben töltjük. Hajókirándulás a bizarr mészkősziklákkal tűzdelt tengeren, látogatás a Thien Cung cseppkőbarlangban. Ebéd a hajó fedélzetén, szállás Hanoi-ban.

10. nap: Vientiane
Délelőtt átrepülünk a laoszi fővárosba. Ismerkedés VIENTIANE főbb látnivalóival: Wat That Luang (Királyi Stupa), Laosz legfontosabb nemzeti emlékműve, Diadalív (tetejéről gyönyörű kilátás nyílik az egész városra), Wat Pha Keo templom, Wat Si Saket, Wat Si Muang. Vacsora és szállás Vientiane-ban.

11. nap: Luang Prabang
Délelőtt átrepülünk LUANG PRABANG-ba, mely a csodálatos templomairól és az azt övező mesésen szép tájról nevezetes, és az UNESCO Világörökség része. Városnézés: Wat Xieng Thong, Wat Visoun, Wat That Luang majd látogatás az egykori királyi palotában, amely ma Nemzeti Múzeumként látogatható, 1975-ig lakta a királyi család. Csodás a naplemente látványa a Phusi dombról, melyre 330 lépcsőfok leküzdése után juthatunk fel. Szállás és vacsora Luang Prabangban.

12. nap: Luang Prabang
Hajókirándulás a Mekongon a Pak Ou barlangokhoz, amit a helyiek szent helyként tisztelnek. A barlang belsejében több ezer faragott szobrot helyeztek el az évek során erre járt vándorok. Majd Laosz egyik kihagyhatatlan természeti látványosságát, a Smaragd vízesést keressük fel. A dzsungel szívében, méteres növénylevelek között egy-két méteres szintkülönbséggel türkizkék vizű medencék sora követi egymást. Visszaútban Luang Prabang-ba megnézünk egy helyi falut is. Vacsora és szállás.

13. nap: Luang Prabang – Angkor
Repülés Angkorba a délutáni órákban. Érkezés után transzfer a szállodába. Pihenés és szabadprogram. Vacsora és szállás Siem Reapben.

14. nap: Angkor
Ismerkedés az ősi királyi város legszebb, mesterséges víztükrök között épült templomaival, palotáival. Elsőként a legismertebb ANGKOR WAT szerepel a programunkban. A nap befejezéseként a PHNOM BAKHENG megtekintése, ahonnan csodálatos a naplemente látványa. Vacsora és szállás Siem Reapben.

15. nap: Angkor másodszor
Az előző nap folytatásaként megismerkedünk ANGKOR további nevezetességeivel: BANTEAY SREI, ANGKOR THOM, TA PROHM, BAYON stb. Vacsora és szállás Siem Reapben.

16. nap: Phnom Penh
Utazás autóbusszal Kambodzsa fővárosába. A csoport útközben Skuon-ban, a sült pókokról és bogarakról híres kisvárosban tesz egy rövid látogatást. Érkezés PHNOM PENH-be az esti órákban. Vacsora és szállás.

17. nap: Phnom Penh – Doha 
Városnézés: megtekintjük a Királyi Palotát, az Ezüst Pagodát, a vörös khmerek egykori börtönét és a piacot. Koradélután transzfer a repülőtérre, hazautazás dohai átszállással. Éjszaka a repülőn.

18. nap: Doha – Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében

UNESCO Világörökségek:

Vietnam:
- Hue császárváros műemlék-együttese
- Ha Long-öböl
- Hoi An ősi városa
- My Son szentély

Kambodzsa:
- Angkor romjai

Laosz:
- Luang Prabang



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Bp. – Saigon és Phnom Penh – Bp. útvonalon, átszállással Dohában
- a körutazáson a közlekedést légkondicionált autóbusszal
- 15 éjszakát helyi*** / **** kategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és ebéd vagy vacsora programoktól függően)
- városnézéseket és kirándulásokat a programleírás szerint
- belépőjegyek árát a programokhoz
- helyi és magyar idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

Külön fizetendő: 
- repülőtéri illetéket: kb. 139.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
-foglalási díj
- belföldi repülőjegyek árát: 750,- USD / fő
A fenti USD összeg FIZETÉSI határideje:
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2018.december 28-a!
- vietnami vízumot: kb. 25,- USD / fő 
- vízum ügyintézési díja: 3.500,- Ft / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját: 1,5 %
- kötelező szerviz díjat / borravalót: 75,- USD / fő (helyi idegenvezetők és buszsofőrök részére)
- minimális utaslétszám hiányában, 15 – 19 fő indulása esetén 39.900,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egyágyas felár: 175.900 Ft

Helyszínen fizetendő:
- kambodzsai vízumot: kb. 30,- USD / fő 
- laoszi vízumot: kb. 30,- USD / fő 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak