DÉL-AMERIKAI MOZAIK 2

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 80521
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Argentína, Brazília, Chile, Uruguay
Város: Buenos Aires, Calafat, Iguassu, Montevideo, Petropolis, Rio de Janeiro, Santiago de Chile, Tigre, Ushuai, Valparaiso, Vina del Mar

Szállás / program részletes leírása



Utazás: menetrendszerinti repülőjáratokkal, európai átszállással. Dél-Amerikában közlekedés légkondicionált autóbuszokkal, helyi repülőjáratokkal és hajóval.

Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / WC-s szobáiban

Ellátás: reggeli és az 5. napon ebédcsomag

Program: 

1. nap: Budapest – Santiago de Chile
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, európai átszállással. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Santiago de Chile
Délelőtti érkezés után irány a chilei főváros és ismerkedés az Andok magas csúcsainak közelében fekvő SANTIAGO nevezetességeivel: óváros, Elnöki (Moneda) Palota, Plaza de Armas, Katedrális, Városháza, stb. Szép kilátásunk nyílik a városra a San Cristobal hegyről. Szállás Santiagóban.

3. nap: Valparaiso – Viña del Mar – Santiago de Chile
Kirándulás a Csendes-óceán partjára, melyet a híres chilei borok megkóstolásával is fűszerezünk. Ismerkedés VALPARAISO-val, az amerikai kontinens egyik legfontosabb kikötővárosával, mely csodálatos fekvésének és sokrétű építészetének köszönhetően része az UNESCO Világörökségeknek. Továbbutazás VIÑA DEL MAR-ba, Chile híres óceánparti luxus üdülővárosába, ahol előkelő villák, szép sugárutak, látványos parkok teszik hangulatossá a települést. Visszautazás Santiagóba. Fakultatív folklór vacsora keretében ismerkedhetünk Chile különböző térségeinek zenéivel, táncaival. Szállás Santiagóban.

4. nap: Santiago de Chile – Puerto Natales
Délelőtt repülés Punta Arenasba, a Magellán-szoros és chilei Antarktika nevű régió székhelyére. Továbbutazás autóbusszal a végtelen, sík pampákon át az Última Esperanza-fjord partján fekvő PUERTO NATALES-be. A város számos felfedezésre váró látnivalóval bír, amelyekben patinás múlt és pezsgő jelen keveredik az izgalmasnak ígérkező jövővel. A sok kihagyhatatlan látnivaló közül másnap ellátogatunk az egyik legszebbhez. Szállás Puerto Natales-ben.

5. nap: Torres del Paine Nemzeti Park
Korai indulás, utazás a lenyűgöző hegycsúcsokkal, csodálatos természeti formációkkal, smaragdszínű tavakkal és egzotikus állatvilággal büszkélkedő TORRES DEL PAINE NEMZETI PARK-ba. A Paine szó jelentése „kék“, ami nem véletlen, hiszen a gleccserek, a türkiz tavak és a hegycsúcsok színe napközben kékes árnyalatban játszik; naplemente idején azonban a Torres del Paine csúcsainál kevés lenyűgözőbb természeti látnivaló van a földkerekségen. Napközbeni étkezésünkhöz ebédcsomagot viszünk magunkkal. Elbúcsúzunk Chilétől, átkelés Argentínába. Szállás CALAFATE-ban.

6. nap: Los Glaciares Nemzeti Park
Kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező nemzeti parkhoz. Sétánk során láthatjuk a borjadzó PERITO MORENO gleccsert, majd az időjárás függvényében kb. 1 órás hajókázást teszünk a tavon a hatalmas jégfalak között. Szállás Calafatéban.

7. nap: Ushuaia – Tűzföld
Délelőtt repülés a tűzföldi USHUAIA-ba, a világ legdélebbi városába. Látogatás a TIERRA DEL FUEGO NEMZETI PARK-ban, ahol a déli félteke egyik legszebb tájával találkozunk és a „Világ vége vonatán” (Tren del Fin del Mundo) is utazunk. Amennyiben időnk engedi szabadidő a városközpontban. Szállás Ushuaiaban.

8. nap: Ushuaia – Buenos Aires
Délelőtt hajózás a Beagle-csatornán, ahol fókák, tengeri madarak életét figyelhetjük meg. Délután transzfer a repülőtérre és repülés BUENOS AIRES-be. Szállás.

9. nap: Buenos Aires
Reggeli után egész napos városnézés Amerika „Párizsában”: Plaza de Mayo, Catedral, Casa Rosada (híres balkonja az Evita c. filmben látható), Cabildo, Parlament (kívülről) (a washingtoni Capitolium másolata), Obeliszk, a világ legszélesebb sugárútja, La Boca, Caminito (a tangó hazája), San Telmo és Recoleta városnegyedek elegáns épületei, parkjai, séta Evita sírjához. Este fakultatív lehetőségként részt vehetünk egy fergeteges Tango show műsoron, ahol a vacsora menüjeként megkóstolhatjuk a híres argentin marhasültet. Szállás Buenos Airesben.

10. nap: Montevideo
Szabad nap Buenos Airesben, vagy egész napos FAKULTATÍV KIRÁNDULÁS hajóval Uruguay fővárosába, MONTEVIDEO-ba. Városnéző séta a pompás középületeiről, pálmafás parkjairól és monumentális szobrairól is nevezetes városban. Bekukkantunk a fantasztikus hangulatú kikötői Mercado del Puertora is. A hajóút a világ legszélesebb tölcsértorkolatán, az un. Folyó-tengeren (kb. 120 km-es Rio de La Plata) vezet át. Este visszatérés Buenos Airesbe. Szállás.

11. nap: Buenos Aires – Tigre – Iguazu
Reggeli után utazás az argentin főváros üdülő negyedébe, TIGRE-be, a „parasztok Velencéjének” nevezett városrészbe. Itt két lomha folyó, a Tigre és a Reconquista (a Paraná-delta része) kanyarog a házak között. Persze ma már egyáltalán nem „paraszti” lévén, nyaralók, horgászok, vízi-sportok kedvelőinek otthonává vált. Kettéválik a csoport. Akik folytatják az utazást Brazíliába, délután elrepülnek PUERTO IGUAZU-ba. Szállás FOZ DO IGUACU-ban, brazil oldalon.

12. nap: Itaipu és Iguazu-vízesés argentin oldala
Megtekintjük a Brazília és Paraguay határán épült – a világ legnagyobbjaként nyilvántartott – vízerőművet, az Itaiput. Látogatás a vízesés argentin oldalán. Busszal, romantikus kisvasúttal és gyalogosan keressük fel a zuhatagokat és megcsodálhatjuk az „Ördögtorok” nevű leghíresebb, leglátványosabb részt is. Este fakultatív, büfévacsorával egybekötött show keretében ismerkedhetünk három ország (Brazília, Argentína, Paraguay) zenéivel, táncaival. Szállás Foz do Iguacuban, a brazil oldalon.

13. nap: Iguacu-vízesés brazil oldala
Mai napon az IGUACU brazil oldalát fedezhetjük fel. Hangulatos ösvényeken sétálva fenséges rálátásunk nyílik a sok-sok nagy robajjal lezúduló vízesésére. Fakultatív helikopterrepülés keretében felülről is megcsodálhatjuk a vízesés együttest és a tájat. Délután repülés Rio de Janeiróba. Szállás.

14. nap: Rio de Janeiro
Egész napos program keretében ismerkedünk RIO DE JANEIRO különböző híres városrészeivel: Flamengo (foci csapatáról híres), Botafogo, Gloria, Világháborús emlékmű, belváros széles sugárútjai, Maracana stadion (kívülről), Sambadromo (a híres karnevál helyszíne), modern Katedrális, Ipanema, Leblon stb. Utazás kabinos felvonóval a Cukorsüveg hegyre. Fogaskerekűvel érkezünk a Megváltó Krisztushoz, miközben fantasztikus városi panorámában lesz részünk a Tijuca-erdőből. Fakultatív tipikus brazil vacsorát – churrascaria - választhatunk, melynek keretében a nyárson sült különböző húsokból és finom köretekből kedvünkre válogathatunk. Szállás Rióban.

15. nap: Rio de Janeiro – Petropolis
Kirándulás a 800 méter magas hegyek közé ékelődő, kedvező klímájú PETROPOLIS-ba. Az egykori császárváros kedvelt kirándulóhely szép fekvése és Rióhoz való viszonylagos közelsége miatt. A császári család kedvelt nyári tartózkodási helye volt, de a főnemesség, gazdag politikusok, és kereskedők is itt építették fel nyári rezidenciájukat. Séta a belvárosban, ahol egymást érik a szebbnél szebb paloták. Szállás Rióban.

16. nap: Rio de Janeiro
Délelőtt hajókirándulás a várost körülölelő Guanabara-öbölben, délután a város botanikus kertjében sétálunk megcsodálva a szubtrópusi és trópusi növényritkaságokat, a sudár királypálmákat és gyönyörű orchideákat. Este elbúcsúzunk a várostól és egész Dél-Amerikától. A repülőtéri transzfer előtt lehetőséget biztosítunk átöltözésre. Hazautazás, éjszaka a repülőn.

17. nap: Budapest 
Európai átszállás után érkezés Budapestre a menetrend függvényében a délutáni órákban.

UNESCO Világörökségek:
Chile: Valparaiso
Argentina: Los Glaciares Nemzeti Park, Iguazu Nemzeti Park
Brazília: Iguacu Nemzeti Park, Rio de Janeiro: Carioca területe



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Santiago de Chile és Buenos Aires – Budapest, illetve Rio de Janeiro – Budapest útvonalon átszállással
- közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal
- 14 éjszaka szállást helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- reggelit és az 5. napon ebédcsomagot
- kirándulásokat a program szerint
- belépőjegyek árait
- magyar és helyi idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték: kb. 184.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- belföldi repülőjegyek: 1140,- USD / fő (Irodánkban utazás előtt fizetendő!) 
- fakultatív kirándulás Uruguay-ba: 290,- USD / fő (Indulás előtt fizetendő! A részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni, továbbá utazás előtt kifizetni a Ft hátralékkal együtt!)
A fenti USD összegek FIZETÉSI határideje: az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2018.november 30-a!

- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- foglalási díj
- fakultatív programok árát: 
Folklór vacsora Santiagoban: kb. 90,- USD / fő
Tango-show vacsorával Buenos Airesben: kb. 70,- USD / fő
Helikopterezés az Iguacu-vízesésnél: kb. 140,- USD / fő
Brazil vacsora (churrascaria): kb. 50-65,- USD / fő
- kötelező szerviz díjat / borravalót (helyi idegenvezetők, szállodák, buszsofőrök): 85,- USD / fő
- minimális utaslétszám hiányában, 15 – 19 fő indulása esetén a 45.500,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egyágyas felár: 250.600,- Ft

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak