Körutazás Srí Lankán és pihenés a Maldív-szigeteken

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 211783
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás és üdülés

Ország: Maldív-szigetek, Sri Lanka
Város: Colombo, Dambulla, Kandy, Matale, Negombo, Nuwara Eliya, Pinnewala, Polonnaruwa, Sigirya

Szállás / program részletes leírása



Utazás: Budapest – Dubaj – Colombo és Malé – Dubaj – Budapest útvonalon, illetve Colombo – Malé között nemzetközi repülőjárattal, a körutazáson légkondicionált autóbusszal, Maléban motorcsónakkal.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák fürdőszobás / WC-s szobáiban, Maldív szigeteken kerti villákban

Ellátás: félpanzió Srí Lankán: reggeli és vacsora, Maldív-szigeteken „all inclusive” ellátás 12. nap délig.

Program:

1. nap: Budapest – Dubaj

Indulás Budapestről a délutáni órákban. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Colombo – Negombo
Érkezés Colombo-ba a menetrend függvényében a déleőtti órákban. Városnézés COLOMBO-ban a sziget fővárosában. A főbb nevezetességek megtekintése után továbbutazás Negombo környéki szállodába. Szállás és vacsora egy tengerparti hotelben.

3. nap: Negombo – Dambulla – Pinnawala – Sigiriya
Utazás DAMBULLA-ba, a sziget legnagyobb buddhista barlangszentélyéhez. A sziklakolostor megtekintése, mely az UNESCO Világörökség része. A szobrokkal és festményekkel díszített barlangszentélyek az ázsiai vallási kultúra jellegzetes elemei, igazi látványosság az európai szemnek. Utunkat folytatva, betérünk a PINNAWALA-i elefánt-árvaházba, ahol a dzsungelben árván maradt állatokat gondozzák. Sigiriya felé utunk rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek és gumifa ültetvények mentén vezet. Szállás és vacsora Sigiriya környékén.

4. nap: Sigiriya – Polonnaruwa – Sigiriya 
Reggel megmásszuk (vaslépcsőkön) a SIRIGIYA-ban álló Oroszlán-sziklát (UNESCO Világörökség része), hogy megcsodálhassuk az elénk táruló gyönyörű panorámát, továbbá a sziklafalakra festett freskókat. A sziklamászást követően utazás POLONNARUWA romvárosba, mely a XII. sz.-ban a szingaléz birodalom fővárosa volt. A dzsungel által benőtt paloták, templomok, gigantikus kőszobrok jelentős részét már feltárták, a romváros szintén UNESCO Világörökségi helyszín. Szállás és vacsora Sigiriya környékén.

5. nap: Sigiriya – Matalé – Kandy
MATALÉ, ahol egy fűszerkertben bemutatóval egybekötött kóstolón veszünk részt! Úton Kandy felé, rövid pihenő egy batikműhelynél, ahol a ceyloni kézműipar remekeit láthatjuk. KANDY tartományi székely, a buddhizmus egyik szent helye, az ország kulturális központja. A városnézés mellett, felkeresünk egy fafaragó műhelyet és a drágakő múzeumot is. Majd zenés folklór show keretében ismerkedés Sri Lanka tradicionális táncaival, zenéivel és népviseleteivel. Az intenzív napot az UNESCO Világörökség részét képező Fog-templom impozáns épületével zárjuk. Vacsora és szállás Kandy-ben.

6. nap: Kandy – Nuwara Eliya
A festői környezetben található, hegyektől övezett szent város a szingaléz királyok utolsó székhelye, egykori főváros volt, továbbá zarándokhely. Séta a Kandy közelében fekvő, gyönyörű Királyi Botanikus Kertben, mely több mint 4000 féle növénynek ad otthont. Továbbutazás a sziget népszerű hegyvidéki üdülőhelyére. NUWARA ELIYA nemcsak a szigetország népszerű hegyvidéki üdülőhelye, de a kiváló minőségű ceyloni tea is innen indult világhódító útjára! Az angolok kezdeményezésére ide telepítették az első teaültetvényeket a XIX. század végén. Vacsora és szállás Nuwara Eliya-ban.

7. nap: Nuwara Eliya – Yala Nemzeti Park – Tissamaharama
Látogatás egy teaültetvényen és egy teagyárban, majd továbbutazás az Ella-hasadék felé. A lépcsőzetesen lezúduló Ravana vízesés megtekintését követően irány YALA, az ország legnagyobb nemzeti parkjába, ahol dzsip-szafari során elefántokat, krokodilokat, majmokat, bivalyokat és más helyi vadállatokat láthatunk, ha szerencsénk van. Vacsora és szállás Tissamaharama-ban.

8. nap: Tissamaharama – Galle – Colombo – Malé – Hudhuranfushi
Indulás vissza a fővárosba, Colombo-ba. Útközben gyönyörködhetünk a tájban, és megállunk GALLE-ban. A híres kikötőváros európaiak által épített erődje UNESCO Világörökségi helyszín, Ázsiában a legnagyobb, továbbá a gyarmati időszak jelentős emléke. Utazás repülővel a Maldív-szigetek fővárosába az esti órákban. Érkezés után motorcsónakos transzfer az üdülőszigetre. Vacsora, szállás Hudhuranfushi szigeten.

9 - 11. nap: Pihenés, strandolás Lhohifushi szigeten „all inclusive” ellátással
A Marco Polo által felfedezett és az „Indiai-óceán virága” névre keresztelt szigetország 19 szigetcsoport láncolata. Élvezhetjük a szálloda különféle wellness szolgáltatásait és „all inclusive” kényeztetését, vagy választhatunk a helyi szervezésű, különböző fakultatív programokból (jelentkezés és fizetés a helyszínen), pl: tengeralattjáró túra, mélytengeri búvárkodás és sznorkelezés, naplementés hajókázás, stb.

12. nap: Malé – Dubaj
Szabad program hazaindulásig. A szobák és szállodai szolgáltatások délig vehetők igénybe, de indulás előtt egy közös szobát biztosítunk átöltözésre, felfrissülésre. Visszautazás MALÉ repülőterére motorcsónakokkal. Hazautazás az esti órákban, átszállással.

13. nap: Dubaj – Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökség:
- Dambulla Arany Temploma
- Polonnaruwa ősi romjai
- Sigiriya ősi romjai
- Kandy Fog-templom
- Galle erőd/óváros



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:

- repülőjegyet 
- a körutazáson a közlekedést légkondicionált autóbusszal, Maléban gyorshajóval
- 10 éjszaka szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és vacsora) Srí Lankán, Maldív-szigeteken „all inclusive” ellátást 12. nap délig
- városnézéseket és kirándulásokat az útiprogram szerint
- helyi és magyar idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:

- tengerparti kétágyas villa felár 30 900 Ft
- repülőtéri illetéket: kb. 149.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- belépőjegyek árát: 150,-USD / fő (irodánkban fizetendő)
- srí lankai vízum díját: kb. 35,-USD / fő (Változhat az összeg és irodánkban fizetendő)
- vízum ügyintézési díja: 3.500,- Ft / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- minimális utaslétszám hiányában, 15 – 19 fő indulása esetén 23.100,- Ft-os / fő felárat
- foglalási díj

Helyszínen fizetendő:
- kötelező szerviz díj / borravaló: 60,- USD / fő (helyi idegenvezetők és buszsofőrök részére)

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
További úti célok






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak